dijous, 6 de març del 2014

PARLEM DE RESIDUS, EN CONCRET AL WALDEN 7

Els responsables municipals són conscients de la problemàtica dels residus, porten anys cercant sol.lucions, estem en un punt d'estancament en l'àmbit de Sant Just Desvern.

El Walden 7, edifici peculiar, té a cada planta la recollida de envasos, paper i orgànica, els vidres i rebuig  s'han de baixar, com fan totes les persones del poble. La realitat és que ens trobem que un percentatge d'habitants del 10-20 % no ho fan correcte i llancen caixes sense desmuntar-les, garrafes d'aigua plenes d'aire sense xafar-les, bosses de rebuig on va tot barrejat al bidó d'orgànica, el porter que les recull al veure en la orgànica impropis evidentment ho llença tot a rebuig. Així que les estadístiques de reciclatge al Walden són pobres en recollida selectiva. També es produeix una molèstia als habitants de les vivendes que estan al costat dels llocs on van les deixalles, es troben la porta oberta, bosses pel terra, els caps de setmana obres la porta, i cau una muntanya de bosses i caixes.
Aquest problema ve de lluny, en una assemblea fa més de 5 anys vaig proposar baixar les escombraries com tothom del poble al carrer, no es va aprovar, el sistema va continuar, fent un petit canvi, mitjançant una campanya de informació i una implicació dels responsables municipals. Puc dir ben alt, que els vaig avisar que no sortiria bé. Ara estem en aquest dilema. La sol.lució és que tothom baixi les escombraries al carrer, zona de responsabilitat  municipal, on és possible el control per la guàrdia urbana, a dintre del Walden no hi ha cap capacitat per controlar al 10-20 per cent que ho fan mal, tan mal que anul·len l'esforç de la majoria que selecciona en origen, a qui els agraeixo en aquest escrit el seu esforç per reciclar.

Jordi Agulló i Guerra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.